Activació del Pla Alfa per risc potencial d'incendi forestal

25/06/2019

Activació del Pla Alfa per risc potencial d'incendi forestal

 

 

Com a conseqüència de les actuals condicions meteorològiques i del risc potencial d’incendi forestal, la Generalitat de Catalunya ha activat el nivell 1 del Pla Alfa a la comarca de l'Alt Camp aquest dimarts, 25 de juny, i preveu activar el nivell 2 a partir del dimecres 26 de juny.

 

Per aquest motiu, demanem extremar la precaució i seguir les mesures de prevenció i autoprotecció que es detallen a la següent pàgina web: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/medi-natural/dar_prevencio_incendis_nou/dar_consells/

 

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d'incendi que es produeixin.

 

L'activació del Pla Alfa, per part dels Agents Rurals, ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc. En funció de les situacions de perill es gradua en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca.

 

L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius de la DGMNB, la realització de determinades actuacions preventives i, en els casos dels nivells 2 i 3, també l'activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals a Catalunya).