FIRA'T 2016

04/04/2016

FIRA'T 2016

 

El mercat de proximitat de Rodonyà ha estat concebut com una iniciativa per  fomentar i alhora dinamitzar l’activitat comercial i artesanal d’aquesta població i del seu entorn més proper. Aquesta mena de certàmens han esdevingut, en el decurs dels darrers anys, una plataforma adient per impulsar totes aquelles dinàmiques de promoció i difusió dels productes locals.

En aquest sentit, Fira’t vol ser un punt de trobada per donar a conèixer la producció agrícola i artesanal de la contornada d’aquesta població. Establert entre el Camp de Tarragona i el Penedès. Aquesta pràctica és, en si, un revulsiu per a la dinàmica mercantil que afavoreix tant l’economia local com la pervivència de l’artesania tradicional així com les varietats agrícoles autòctones.

Tot i estar centrada en l’exposició i venda directa d’articles agroalimentaris i menestrals, s’ha programat un seguit de xerrades i activitats per estimular la producció, la comercialització i el consum de productes locals de qualitat. Així mateix, tot i ser aquests dos els sectors principals el certament també està obert a altres iniciatives associades amb aquestes pràctiques pròpies del mercadeig, l’intercanvi o el col·leccionisme.

El comerç ha estat i és un dels factors cabdals que fomenta i incentiva les relacions humanes entre els habitants d’un mateix entorn geogràfic. Vincles que s’estableixen a partir de la xarxa viaria que uneix els diversos nuclis de població. Així com l’antic Camí Ral de Vilafranca a Montblanc, una de les principals vies de comunicació que travessa aquesta part del territori d’est a oest, ha estat una de les principals infraestructures viàries que articulava, fins no fa massa temps, els intercanvis i transaccions de tota mena d’aquestes contornades.

És per això, que a l’hora de promoure aquest mercat de proximitat i facilitar l’accés als productes locals és primordial recuperar i posar en valor els nexes territorials que, des de sempre, han estat l’essència de la relació, comercial, social, cultural i humana entre els habitants, veïns i amics de Rodonyà i el seu entorn proper.

Documents associats: