Nou calendari de pagament de taxes i impostos

27/05/2020

Nou calendari de pagament de taxes i impostos

 

Els pagaments de taxes i impostos havien quedat aturats al març a causa de la pandèmia de la Covid-19, i ara la recaptació es reprèn amb noves dates que allarguen els terminis en un o dos mesos en funció del tipus de tribut.

 

Els rebuts domiciliats es carregaran al compte que el ciutadà tingui establert, com és habitual, 15 dies abans de finalitzar EL NOU PERÍODE DE PAGAMENT excepte que sigui dissabte o diumenge, que es traslladaria al següent dia hàbil posterior.

 

A través de www.base.cat, la ciutadania pot optar a alguna de les noves mesures que l'organisme autònom ha impulsat per fer efectius els tributs i els altres ingressos de dret públic per tal de facilitar-ne el pagament. En aquest sentit, es contempla la domiciliació dels tributs amb efectes 2020, tot i haver-se'n iniciat el termini de pagament, i disposa de formes adaptades a les dificultats econòmiques, com els fraccionaments, ajornaments i pagaments personalitzats.

 

També s'ha implantat el nou servei d'obtenció de cartes de pagament a través de la seu electrònica de BASE, sense certificat digital, i la nova modalitat d'enviament d'aquests documents per correu electrònic o mitjançant SMS, per les persones que han acceptat relacionar-s'hi electrònicament. Totes dues mesures estan orientades a potenciar el pagament amb targeta de crèdit o dèbit, des de la seu electrònica de BASE.

 

A més, per orientar la ciutadania en la resolució dels seus tràmits i per atendre'n consultes, es reforça l'atenció telefònica, per correu electrònic i a través de les sol·licituds telemàtiques de la seu electrònica de BASE.

 

D'altra banda, en la propera reobertura de les oficines d'atenció al públic, prevista pel dia 8 de juny i en la progressiva reobertura dels punts d'atenció, a partir del 15 de juny, l'organisme autònom posarà en marxa el nou servei de cita prèvia per agilitzar les gestions dels ciutadans i evitar els temps d'espera i la concentració de persones en l'actual situació de pandèmia.