Rodonyà celebra, el 6 de juliol, una nova edició del Ball parlat de Sant Joan Baptista

25/06/2019

Rodonyà celebra, el 6 de juliol, una nova edició del Ball parlat de Sant Joan Baptista

 

 

El dissabte 6 de juliol, a les 20:00h, la plaça del Castell de Rodonyà acull una nova edició del Ball parlat del degollament de Sant Joan Baptista. Els tiquets per al sopar de després del Ball es podran adquirir al Cafè al preu de 10 euros fins el dia 3 de juliol, i de 15 euros a partir del 4 de juliol, fins a exhaurir existències.

 

Rodonyà va recuperar, l'any 2013, aquesta peça de teatre popular de mitjans de segle XIX a partir de la troballa del fulletó original del ball parlat que s'interpretava a la població en aquella època i que s'ha mantingut com a referència en la represa d'aquesta tradició.

 

La posada en escena, que conserva tots els elements característics dels balls parlats, compta amb una àmplia implicació dels veïns de la població, tant en la seva interpretació, com en la preparació del vestuari i la logística que el fan possible. És per això que és un dels esdeveniments culturals més singulars de la comarca de l'Alt Camp, i assistir a la seva representació ofereix una bona oportunitat per conèixer i gaudir de la tradició dels balls parlats, tan arrelada al Camp de Tarragona.

 

Cartell 2019: Noli Riesco